АРТ

 

Арт занимания

Арт заниманията позволяват на децата да изразят своята креативност и да се забавляват, а на техните родители и преподаватели – да ги разберат по-добре, да се докоснат до душата на детето.
Психолозите казват, че с помощта на творбите си, децата изливат своите емоции, мечти, откриват начин да разберат света около себе си. Когато детето рисува, то следи работата си, оценява я и анализира. По този начин то е в състояние да разпознава своите достойнства и недостатъци, развива самокритичност и естетически усет.
Творческите дейности, сред които е и рисуването, помагат на мозъка да се развива. Дясното полукълбо се използва за емоционални и творчески реакции, а лявото се фокусира върху аналитичните процеси и логика. Рисувайки, в повечето случаи са ангажирани и двете хемисфери на детския мозък. По този начин се активират и укрепват връзките между мозъчните полукълба, а детето расте със същестевното предимство на пълноценно провокирания капацитет. И в резултат се постига пълния потенциал от възможности.
В курсът по арт занимания, децата Ви ще извършват различни дейности като: рисуване, оцветяване, моделиране, работа с пластелин, лепене, изрязване и изобретяване.

 

Мандала терапия

Няма правилен или грешен начин за рисуване и оцветяване, няма задължителни правила. Може да рисуваме и оцветяваме където и както усетим и искаме. Работим със собствено темпо и създаваме уникална лична мандала – нашето малко бижу, произведение на изкуството. Нашата мандала терапия има за цел да ни научи как да я използваме, за да релаксираме. Как да я насочим към себе си и да се научим да разчитаме какво ни казва. Ще се опитаме да “приспим” съзнанието и да помогнем на креативното полукълбо на мозъка да заработи, за да се заредим творчески и да потърсим вдъхновението за всичко около нас. След дълъг работен ден, в приятна компания и чаша чай Ви очакваме, за да творим заедно.