От каква родителска подкрепа и външни стимули се нуждае детето от зодия Телец, за да развива потенциала си?

И двамата родители на детето от зодия Телец е необходимо да вървят и да се справят самостоятелно в живота си, без да бъдат зависими от ресурсите, знанията и уменията на другите. Важно е да са постигнали или да се стремят към постигането на висока образованост, интелектуална и духовна висота в поведението и целите си.

Реално това са и основните цели за постигане в живота и на самото дете от зодия Телец, което носи сериозен потенциал, който изисква по-голямо усилие, търпение и постоянство, за да бъде развит и освободен пълноценно. Затова е важно още докато е малко да не му се дава нищо наготово, а постепенно да се научи да полага усилия и да се справя самостоятелно, т.е. необходимо е да се научи да се труди и да не се отказва от предизвикателствата в живота.

Колкото по-голямо разнообразие му се осигурява във външната среда, в пътуванията и в контактите му, толкова по-голям житейски и практически опит ще има и ще се чувства спокоен и уверен в себе си. От съществено значение са разговорите, които водите с него – то има нужда от тях.

Тъй като детето Телец, по принцип е склонно да бъде по-пасивно и дори мързеливо в определени ситуации, е препоръчително да не бъде прекомерно задоволявано от родителите си – основно в материален (физически) аспект, защото това ще го разглези.

Майката и качеството на нейния живот е от определящо значение за увереността и самочувствието на детето. Именно тя би трябвало да му дава личен пример в посока на това детето да се учи да се отстоява, да се бори, да се доказва и да се справя в конкурентна среда.

Това е една от причините още от малко то да се занимава сериозно и интензивно с колективен (по възможност) спорт, чрез който освен, че ще освобождава качествено енерегията си и ще успокоява вътрешното си напрежение, но и ще развива нужните му качества, като търпение, упоритост, последователност и постоянство.

В противен случай, ако детето е на по-спокоен режим, лишен от интензивни спортни занимания, би могло да бъде или по-болнаво, или да има проблеми с апетита и инертността си, впоследствие.

Паралелно със спорта или на малко по-късен етап в развитието му е препоръчително да започне да се занимава сериозно и с някакво изкуство – напр. свирене, пеене, рисуване, готвене, танцуване и пр.

Основната сила на детето от зодия Телец е в способността му чрез развития си личен потенциал да влияе, въздейства и да се грижи физически, емоционално или материално за хората.