Астропсихолог

Астрологията включва в себе си и наука, и изкуство, и познание, и мъдрост, и вътрешен живот, и външен, като всъщност се базира върху връзката между Космоса и човека.

Астрологията дава възможност на всеки човек да изгради връзка със себе си, тя може да  ни даде знание за това кои сме, да се видим по-ясно, да открием неподозирани качества у себе си и да  живеем живота си по-пълно, по-смислено и продуктивно т.е. да намерим собственото си място в света.  И всичко това ще помогне на детето ви да бъде по-уверено и да расте със самочувствие, обичайки се със своето специално Аз.

Астропсихологията е метод за себеизследване, който е насочен да към по-пълно разбиране на себе си и своето дете. Ще можете да разберете причините за едно или друго действие на детето, както и да му помагате да постига целите си по забавен и успешен начин.

Работим с изключително ерудиран и фин човек в тази сфера. Тя е същински ангел и ще съумее по най-успешния начин да разчете звездичката на детето ви, и да го направи щастливо такова каквото е. Прилагаме иновативни методи за това, разработени от самата Даниела.

Повече информация за астропсихологията

 

Рисуване

Рисуването позволява на децата да изразят своята креативност и да се забавляват, а на техните родители и преподаватели – да ги разберат по-добре, да се докоснат до душата на детето.

Психолозите казват, че с помощта на рисунките си, децата изливат своите емоции, мечти, откриват начин да разберат света около себе си. Когато детето рисува, то следи работата си, оценява я и анализира. По този начин то е в състояние да разпознава своите достойнства и недостатъци, развива самокритичност и естетически усет.

Творческите дейности, сред които е и рисуването, помагат на мозъка да се развива. Дясното полукълбо се използва за емоционални и творчески реакции, а лявото се фокусира върху аналитичните процеси и логика. Рисувайки, в повечето случаи са ангажирани и двете хемисфери на детския мозък. По този начин се активират и укрепват връзките между мозъчните полукълба а детето расте със същестевното  предимство на пълноценно провокирания капацитет. И в резултат се постига пълния потенциал от възможности.

 

Скулптура

Предвиждаме работа с природни материали, насочена към развиване на фината моторикаи провокира творческите умения на децата. Заниманията по моделиране и скулптура развиват сензориката и провокират децата да се докоснат до природата, като в допълнение развиват любов и отговорност, както към изкуството, така и към околната среда.

 

Йога

Практикуването на йога в училищна възраст повишава самочувствието и съзнанието. Освен това тя прави детското тяло по-здраво и гъвкаво; подобрява фокусирането и концентрацията; подобрява дишането и учи децата как да използват енергията си по-ефективно, подобрява социалните умения и учи децата на значението на здравословния начин на живот. Вдъхновява ги да разберат колко важно е да си търпелив, внимателен и откровен с околните.

Така постепенно, децата започват да разбират концепцията на това какво е единство и хармония, което им помага да работят заедно.

Йога е чудесен начин децата да се упражняват и едновременно с това, да се чувстват здрави. Стресът, слабата двигателна култура и други нездравословни фактори в детския начин на живот допринасят за затлъстяване.

Чрез йога децата се възпитават в култура на физическа активност, здравословно хранене и отдих за духа и тялото.

 

Общуване, изява, творчество

„Поезията е запис на най-добрите и най-щастливите моменти от най-добрите и най-щастливите умове”. Този цитат принадлежи на великия Пърси Шели, смятан за един от най-добрите лирически англоговорящи поети. А какъв би бил светът без поезия, дори не бихме искали да си представяме.

Четенето за поезия докосва съкровени кътчета в душата и поражда неподозирани емоции, разширява светогледа и безспорно обогатява общата култура на децата. С този вид занимания, те могат да се пренесат в един лично обрисуван с думи свят, в който всеки може да бъде героят, който пожелае

 

Детски психолог

В първите седем години се формират най-важните ценности за детето, неговият характер и навици. Нещата, които се случват в ранните детски години дават отражение във всички сфери на живота по-нататък – комуникация, реализация, увереност в себе си, хармонично развитие в отсъствие на напрежение и невротичност. Ето защо работата на психолога с децата е от изключителна важност именно в ранните години. Работата с психолог не означава наличие на проблем. Напротив, интелигентният и отговорен подход следва да бъде насочен към профилактика и превенция, а не към търсене на решение постфактум.

 

Мандала терапия

Всички сме чували за мандалите и различните им приложения. Нашата мандала терапия има за цел да ни научи как да ги използваме, за да релаксираме. Как да ги насочим към себе си и да се научим да разчитаме какво ни казват. Ще се опитаме да “приспим” съзнанието и да помогнем на креативното полукълбо на мозъка да заработи, за да се заредим творчески и да потърсим вдъхновението за всичко около нас. След дълъг работен ден, в приятна компания и чаша чай, ви очакваме, за да творим заедно.

 

Преподаватели

Даниела Йорданова – астропсихолог

„Посрещам с усмивка всеки изгрев.
Изпращам с благодарност всеки залез.
Усмивката е вътрешното ми състояние.
Радвам се на живота.
Опитвам се да го живея на високи обороти.
Нямам време.
Толкова много неща искам да науча и да направя.
Щастието е в разбирането.
Бързам.
Искам да стигна до отговорите.
Искам да разбера причините.
Искам да открия смисъла.
Много искам.
Да ви заразя с щастие.
Усмихвам ви се.“

За повече информация относно работата на Даниела, моля посетете нейния сайт.

 


Дешка Петрова

Дешка Петрова е Учител по призвание, с интереси и реализация в областта на личностното развитие и усъвършенстване; в общочовешки и социален план е идеалист, подкрепяща, разбираща и методично провокираща към стимулиране, осъзнаване и проява на  позитивното и творческите начала; към развитие на индивидуалните таланти чрез общуване, изява и творчество.

Родена е в Пловдив, живее и работи в София.

Завършила е УНСС през 1992 г., Школа за личностно развитие и усъвършенстване „Марков колеж“ с отличие „Курсист на годината“ през 2004г., както и СУ “Климент Охридски” през 2006 г. с магистърска степен по предучилищна педагогика.

Пише стихове и проза. Автор е на стихосбирката “Усещане за жена”. Творческите й търсения са повлияни от интереси в сфери като психология, общуване и личностна трансформация. Стиховете й отразяват искрена надежда за диалог, размисъл и хармония – за всеки поотделно и за всички заедно. Водеща е идеята за щастие, удовлетворение и развитие във времето, наречено човешки живот.

 

„ОБЩУВАНЕ, ИЗЯВА, ТВОРЧЕСТВО“ – МАЙСТОРСКИ КЛАС ПО УСПЯВАНЕ С ДЕШКА ПЕТРОВА

СВЕТЛИНА
Дешка Петрова

 

Когато родил се е някой специален,
над него трепти Светлина;
Тя всякога там е – пулсира Сияйна –
бележи и Път, и Съдба!
Да Бъде Човекът Свободен и Силен,
подобен на нова Звезда!
Да носи с Духа си красив и окрилян
Надежда, Любов, Топлина…
Специална е Силата идеща Свише –
дарява Неземни Крила
и Свети – с блестящите, чисти зеници
на Светлите свои Деца!

За Специалните Деца, избрали Детски арт център „Ангелски стъпки“ е създаден Специален модул – „Общуване, изява, творчество“.

Първите стъпки са посветени на изкуството на общуване със себе се – С какво съм специален/специална? Кои са моите таланти, мечти, мисли, умения…?

Часовете „Общуване, изява, творчество“ предвиждат осъзнаване и упражняване на модели на поведение и умения, насочени към свободна изява на детската личност – идентифициране и развитие на таланти, усвояване на техники за успех и мотивация, формиране на устойчива воля и щастливо световъзприемане.


Диана Мандил

Диана Мандил е учител на деца от 2 до 6 годишна възраст,в чaстен детски център. Първата й среща с йогата е през 2009 година. Втора година преподава йога за деца ежедневно. Според нея споделеното време с децата е от съществено значение за развиване на връзката помежду им. Контактът с децата освен, че е интересен, безкрайно ни облагородява. Така работейки с деца се учим цял живот.

Диана Мандил е сертифициран инструктор Йога за деца към НСА“В.Левски“. Тя завършва успешно основния модул на R.Y.E.(изследване на йога в образованието)и е квалифицирана да използва R.Y.E. техниките при работа с деца. Йога е наука за правилното живеене и като такава е необходимо да бъде интегрирана в нашето ежедневие. Йога е система, която действа върху всеки аспект на човешката личност: физически, жизнен, умствен, емоционален, психически и духовен. Зaнимaниятa пo дeтcĸa йoгa ca изгpaдeни нa бaзaтa нa пpиpoднитe зaдaчи, cтoящи пpeд дeтeтo. Te пpoбyждaт в дeтeтo любoзнaтeлнocт, aĸтивнocт, ĸapaт гo дa дeйcтвa и дa ce yчи.

Йoгa зa дeцa – тoвa e вълнyвaщ инфopмaциoнeн cвят нa йoгaтa. Дeтeтo имa възмoжнocт дa пoчyвcтвa cвoятa yнивepcaлнocт и ecтecтвeнocт. Йoгaтa пoмaгa нa дeцaтa дa ocъзнaят нaпълнo cвoитe тaлaнти. Йoгaтa пoмaгa нa дeцaтa дa oтĸpият твopчecĸитe cпocoбнocти, дa paзвият cъзнaниeтo и внимaниeтo чpeз движeниятa нa тялoтo и звyĸa, poлeвитe и пcиxoлoгичecĸи игpи cвaлят нaпpeжeниeтo в oбщyвaнeтo c вpъcтницитe, няĸoи игpи пoмaгaт дa ce пpeoдoлee дeтcĸият eгoизъм и xипepaĸтивнocт. Maлĸитe дeцa ca мнoгo пoдвижни, aĸтивни и oтзивчиви, зaтoвa зaнимaния пo йoгa ca пo-cĸopo ĸaтo игpa и ca бaзиpaни нa пoдpaжaниeтo, a acaнитe ce пpeпoдaвaт в лecнa и дocтъпнa фopмa. Дeцaтa нямa дa yчaт тpyднитe и cлoжни нaимeнoвaния нa acaнитe, a вмecтo тяx нa зaнимaниятa щe ce изпoлзвaт имeнa нa живoтни или пpeдмeти, нa ĸoитo пpиличa пoзaта.

Заниманията ни зaпoчвaт c нacтpoйĸa ĸъм пpaĸтиĸa и oтпycĸaнe нa дeтeтo чpeз игpa, cлeд тoвa дeцaтa щe нayчaт ĸaĸвo e йoгa, зaщo e нeoбxoдимa? Cлeд зaгpявĸaтa дeцaтa игpaят acaнa (пpeдcтaвят cи нa ĸaĸвo пpиличa acaнът, ĸaĸвo чyвcтвaт, миcлят, ĸaĸвo paбoти в тялoтo, ĸoe тpябвa дa ce oтпycнe, yчaт ce дa yпpaвлявaт cвoeтo тялo, cвoeтo cъcтoяниe). B зaнятиятa ca вĸлючeни cъщo тaĸa игpи зa cĸopocт и cpъчнocта, ĸoмплeĸc acaни зa бaлaнc, acaни зa фopмиpaнe нa мycĸyлитe нa гъpбa, ocaнĸaтa, мycĸyлитe нa pъцeтe и ĸpaĸaтa. Имa acaни paзвивaщи гъвĸaвocт, пpaнaямa cъc звyци, ĸoитo фopмиpaт cтaбилнa пcиxиĸa. В края на всяка практика завършваме с твopчecĸи зaдaния, нaпpимep, вceĸи дa покаже със съответната асана,онова, което е видял по време на ѕhаvаѕаnа (пoзa зa peлaĸcaция) или дa измиcля мaлĸa пpиĸaзĸa и дa я пoĸaжe чpeз йoгa. Докато постигнем всичко това,ще трябва да поработим активно.

Увaжaeми poдитeли, aĸo иcĸaтeBaшeтo дeтe дa бъдe здpaвo, диcциплиниpaнo, дaмoжe дa ce ĸoнцeнтpиpa и дa пocтигa peзyлтaт – eлaтe пpи нac нa зaнимaния. Във възрастта от 3 до 7 години, занятията преминават без участие на родителите.

 


Ивон Иванова

/ Преподавател по театър и изява /

Завършва Национално училище за танцово изкуство (НУТИ) през 2009г. със специалност „класически танц“. Работи в танцова трупа с международен характер. През 2015г. завършва Национална академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“(НАТФИЗ) със специалност „танцов театър/театър на движението“. Участва в танцови спектакли. Има и изяви и като универсален артист в други сфери свързани с изкуството, киното и експерименталния театър.

Опитът и с деца придобива извън професионалната си квалификация, а именно с това – да предизвиква усмивки на детските лица, като персонален актьор-аниматор за тематични партита .

Подходът и е индивидуален спрямо всяко дете както по отношение свободната и развлекателната игра, така и спрямо спазването на дисциплина в танцовата зала.

Тетралният курс е специално изготвен и адаптиран съобразно възрастта на децата. В него са включени различни видове тренинги, които са базирани върху работа с текст/сченична реч; пантомимни етюди, танцови етюди. Курсът е подходящ и за по-малки деца, тъй като развива креативно мислене,взимане на решение в необикновена ситуация, развива комуникативни и социални умения.


Мелиха Чаушева

Мелиха Чаушева /мис Мели/ е квалифициран учител с богат опит в областта на образованието. Тя смята, че ученето трябва да е забавен процес за децата, учителите и  техните родители. Използвайки различни методи в практиката си, тя вярва, че ученето чрез игра им позволява да изследват и разширяват познанията си за света около тях. Творческият подход в обучението  помага на децата да разкрият напълно своя потенциал.

Следвайки страстта си да повиши стандартите за грамотност на английски език, тя става професионален тренър по програмата Jolly Phonics (синтетичен подход за четене и писане) за България преди две години.

Мелиха е нетърпелива да помогне на всяко дете да разпери крилата си!