Айкидо

Основното  в Айкидо е хармонизирането. Нашата цел е тази хармония да намери уютно място в душичките на вашите деца. Проявата на умерност, увереност и отсъствие на агресивни прояви е признак за нейното присъствие. Айкидо е неагресивен спорт, който учи децата да бъдат спокойни. Той дава на децата позитивно отношение към света и учи, че, за да могат да създадат нещо стойностно, трябва да работят в хармония със заобикалящия ги свят.

 

Бразилско жиу-жицу и граплинг

Тренировките по бойни изкуства са един от най-добрите начини за възпитание на децата. Наред със здравословните ползи, които води със себе си всеки един спорт, този вид тренировки изграждат в най-малките и много други важни качества.

Редовните тренировки учат на дисциплина, мотивация, борбеност, уважение, както, дават увереност в себе си.

 

Преподаватели

Владислав Генов

Занимавам се с бойни спортове от 10години, започах със джудо и самбо и съм медалист от редица състезания. 2014 започнах да се занимавам с бразилско жиу-житсу,граплинг и ММА.Имам черен колан по джудо и кафяв колан по бразилско жиу житсу.До момента съм печелил всички състезания по граплинг в България в които съм взел участие , както и всички международни състезания в които съм участвал , вице шампион на световното първенство по бойна борба през 2016.В ММА имам участия в най-големите лиги в европа и до момента имам 8 победи.
С треньорска дейност се занимавам от 2015 година.

 

 


Кирил Борисов

Завършил съм философия, с магистърска степен по организационна психология от СУ „Св. Климент Охридски“, понастоящем докторант в Технически университет – София.

От 16 години се занимавам с айкидо. През май 2017 г. на международен семинар в Атина защитих II дан. От няколко години преподавам предимно на деца. Работата с деца е предизвикателство и награда, защото тяхното съзнание е чисто и отворено за чудесата на света и в стремежа си да им покажем, че са част и фактор в този чуден свят, ние самите учим много. Казват, че човек се учи, докато е жив, а аз бих добавил, че човек е жив, докато се учи и развива.

Случвало се е да ме питат каква връзка намирам между философията и бойните изкуства, в частност айкидо. Точно тази прекрасна симбиоза на принципа „печеля-печелиш“ е в основата на айкидо. Ако търсим противопоставяне, борба и сблъсък срещу някого, то ще го намерим само срещу нас самите – да победим себе си, своите недостатъци, да станем по-добри отпреди. И, както във всяко бойно изкуство, духовното тук е на пиедестал.


 

Пламен – Калоян Тодоров

Шампион на България по джудо и самбо, тренира джудо от 12 години. Уаствал на европейски първенства и много международни съзтезания. Учи в Националната Спортна Академия ,,Васил Левски“ със специалност треньор по Джудо.

Работи съм като треньор на  деца между 3-7 и 7-14 години. Тренировките с малки и подрастваши деца са забавни, отговорни и ползотворни за тяхното личностно усъвършенстване. Чрез джудото децата изграждат характер, научават се на дисциплина, отговорност, съвместна работа и усвояват знания, чрез които да се справят успешно във важни житейски ситуации.