Спорт

 

Джудо

Джудо е едно от първите съвременни бойни изкуства и неговата философия и методи на обучение се превръщат в модел за по-късните бойни изкуства, развили се от традиционните форми. Широкото разпространение на джудото в целия свят довежда и до появата на базирани на него нови форми, като самбо и бразилско джиу джицу. Тренировките по бойни изкуства са един от най-добрите начини за възпитание на децата. Наред със здравословните ползи, които води със себе си всеки един спорт, този вид тренировки изграждат в най-малките и много други важни качества. Редовните тренировки учат на дисциплина, мотивация, борбеност, уважение, както, дават увереност в себе си.

 

Айкидо

Основното в Айкидо е хармонизирането. Нашата цел е тази хармония да намери уютно място в душите на Вашите деца. Проявата на умерност, увереност и отсъствие на агресивни прояви е признак за нейното присъствие. Айкидо е неагресивен спорт, който учи децата да бъдат спокойни. Той дава на децата позитивно отношение към света и учи, че, за да могат да създадат нещо стойностно, трябва да работят в хармония със заобикалящия ги свят.

 

Йога за деца

Практикуването на йога в детска възраст повишава самочувствието и съзнанието. Освен това тя прави детското тяло по-здраво и гъвкаво; подобрява фокусирането и концентрацията; подобрява дишането и учи децата как да използват енергията си по-ефективно, подобрява социалните умения и учи децата на значението на здравословния начин на живот. Вдъхновява ги да разберат колко важно е да си търпелив, внимателен и откровен с околните.

Така постепенно, децата започват да разбират концепцията на това какво е единство и хармония, което им помага да работят заедно.

Йога е чудесен начин децата да се упражняват и едновременно с това, да се чувстват здрави. Стресът, слабата двигателна култура и други нездравословни фактори в детския начин на живот допринасят за затлъстяване.
Чрез йога децата се възпитават в култура на физическа активност, здравословно хранене и отдих за духа и тялото.

Фехтовка

Макар като не много популярен и познат у нас спорт, фехтовката дава възможност на онези, които започнат да го практикуват, да имат много ясна представа за много ситуации, които животът ще им поднесе. Гарантираме, че Вие и децата няма да останете равнодушни към този спорт, веднъж щом започнете да се занимавате с него. Той развива сериозни зрителни и физически качества, ловкост и бързина на реакцията. В световен мащаб федерациите по фехтовка са повече от държавите в ООН, а почти във всички учебни заведения в света фехтовката е незаменима спортна дисциплина. Изключително интелигентен и интелектуален спорт, който развива мисловната дейност. Може да се определи като физически аналог на шахмат.

Тенис

В ANGEL STEPS няма невъзможни неща. Как Ви звучи тенис на корт? За всички онези от Вас, които започват от самото начало или винаги са искали да започнат – това може да се случи при нас, в чудесни условия. Когато опънем мрежата, мигновено Голямата ни зала се превръща в корт, на който Вие и децата Ви да направите първите си стъпки. Разполагаме със специални ракети и подходящи меки топки, които да помогнат за бъдещето Ви развитие в тениса. Курсът е адаптиран за всякакви възрасти и предлага само начален и основен тренинг. Освен всичко това, със сигурност всички ще се забавляваме много!

 

 

Лечебна гимнастика – HEAL FIT GYMNASTICS

Целта на Heal Fit Gymnastics е общото укрепване на двигателно-опорният апарат, изграждане на правилна стойка „телодържане“ и най-вече да
предотврати процеса на гръбначните изкривявания, които се развиват в детска възраст.

Заниманията се водят от квалифицирани специалисти, включват специфично оборудване, разнообразни упражнения, което повишава интереса
и ефективността на програмата. НАШИЯТ фокус е индивидуално внимание към всеки участник, правилно изпълнение и максимална полезност!
На всяко дете участващо в заниманията ни правим безплатно обследване за гръбначни асиметрии.
За информация и записвания: 0898 711 123;
Повече информация на https://asemgroup.net/angel-steps/