Танци

 

Класически балет

Феерията и изяществото на класическия балет изграждат специално отношение към красотата още от най-ранна възраст. В балетната зала всички са принцове и принцеси, а редовните занимания формират правилна стойка, която е от изключителна важност, особено за младите дами. Освен, че обогатява общата култура, класическият балет обогатява културата и по отношение езика на тялото и придават грация и финес на всяко движение.

През различните нива на курсът по класически балет, децата постепенно развиват различни качества като: изпълняване на движения, комбинации и диагонали; развиване на танцувална памет; възпроизвеждане на упражнения и елементи от екзерсиса; изпълняване на упражнения на различна музика; умения за участие в танцов колектив. А на следващ етап и при активно посещение: подобряване на техниката на изпълнение; усложняване на упражненията; понятие за движение, фигура, комбинация и танц; разширяване на теоритичните познания; разширяване на личния репертоар.

 

Модерен танц

Едно от съвременните направления на хореографията, зародило се в края на 19 век и началото на 20 век. Модерният танц е отговор на класическия балет, който разчупва кодифицираните движения и балетни наративни структури. В часовете децата ще опознаят възможностите на тялото си, ще развият своята артистичност и ще се учат как да използват пространството, и свободно да се изразяват чрез танц.
Модерният танц е чудесен начин за развитие на равновесие и гъвкавост, контрол и баланс на изпълнението.

 

Израели зумба

Зумба е групова кардио тренировка, основана на танци.

Съчетава елементи на танци, аеробика и фитнес. Най-често зумба хореографиите включват движения от самба, меренге, салса, хип-хоп и бойни изкуства, които често се изпълняват заедно с клекове и удари. Популярността на зумба нараства много бързо през последните години, като близо 14 милиона души от повече от 151 страни посещават седмични зумба класове.

Израели зумба е смесица от израелски модерен танц и добре познатата ни зумба. Този микс от стилове ни дава възможност да работим за всички мускулни групи, докато се забавляваме. Всичко това на фона на най-модерните израелски хитове, на които тялото ви ще затанцува само, гарантираме!

 

Народни танци

Българите се славят с уменията си като танцьори, а магията на българския фолклор се усеща във всеки звук, във всяка стъпка. Народните танци са начин да пренесем тази енергия в самите нас. България е разделена на седем фолклорни области: северняшка, добруджанска, тракийска, шопска, пиринска, родопска и странджанска. Във всяка от тези области танците имат свой собствен характер, затова всеки може да се включи, стига да е над 4 годинки. Всяко дете, мама или баба, ще получи индивидуално отношение и внимание.