ОТ КАКВА РОДИТЕЛСКА ПОДКРЕПА И ВЪНШНИ СТИМУЛИ СЕ НУЖДАЕ ДЕТЕТО ОТ ЗОДИЯ КОЗИРОГ, ЗА ДА РАЗВИВА ПОТЕНЦИАЛА СИ?

 

 

И двамата родители на детето Козирог, е важно да са постигнали ментален контрол над инстинктите и емоциите си, да са се обособили като осъзнати индивидуалности и да са постигнали високо ниво в професионалната си реализация.

Реално, това са качествата, които трябва да развие и самото дете, затова е важно да има личен пример в лицето на родителите си. В противен случай детето ще преминава през доста загуби, ограничения и трудности, за да реализира този потенциал и да постигне баланс и спокойствие в живота си.

От съществено значение е поведението на майката и грижите, които полага за детето си. Реално те трябва да бъдат сведени до абсолютния минимум, защото блокират детето и не му позволяват да порасне, правят го зависимо, неуверено и страхливо. А зависимостта и нуждата му от партньор в живота, т.е. от някой, който да се грижи за него и да присъства в живота му, ще проваля личните му отношения.

Детето Козирог е задължително от най-ранна възраст да се отдели от сигурността на семейната среда и да бъде записано в социална група, където да развива нови практически, социални и комуникативни умения.

Това, което дава стимул на детето и го провокира да върви самостоятелно напред, е активното му занимание със спорт и изучаването на чужди езици. Някои деца по-лесно се справят със спорта, а други – с езиците. Започнете с това, което му се получава по-лесно, за да развие определени умения и да се усети по-уверено и сигурно в себе си. След което на всяка цена включете и онова занимание, което го притеснява, защото е важно да развие и този свой ресурс. В противен случай липсата му ще го прави несигурен и понякога комплексиран като възрастен.