Иновативни методи

 

Астро анализ – изготвяне на индивидуална програма

В контекста на уникалността и иновативния подход за разкриване и усъвършенстване на специфичните дадности на всяко дете е и посочената програма. За изготвянето й е необходимо да се попълни формуляр за прием на детето. След предоставяне на попълнен и подписан формуляр, в центъра се изготвя мини анализ, който разкрива неговите специфични характеристики и индивидуалност. Той достига до Вас напълно безплатно, на посочен от Вас имейл. С помощта на нашата услуга „НАПРАВИ СИ САМ“ можете да избере сами програмата на Вашето дете и индивидуалните дадености, които то може да развива, посредством услугите, които предоставя центъра като спорт, музика, пеене, йога, танци и арт ателиета.
Анализът се изготвя по специален астрологичен метод, който е разработен от Астро-психолога на десткия център. За постигане на по-голям ефект при разбирането на анализа и конкретните стъпки за развитие на детето се препоръчва консултация на родителя/те с астро-психолога ни.
Консултацията има за цел да помогне в опознането на родители и деца, деца и учители – да се запознаете по различен начин с Вашата уникалност:
– Какви специални умения и качества притежавате?
– Кое Ви прави щастливи, какво може да ви накара да се чувствате подкрепяни и обичани?
– По какъв начин възприемате външните стимули и съответно какъв е Вашият начин на реагиране в среда и с хората, с които общувате ежедневно?
– Какъв е начинът Ви на мислене и говорене?
– Как изразявате любовта и гнева си?
За осъществяване и реален успех на този метод сте нужни и Вие – родителите! Без Вас прекрасната идея и прилагането й няма как да има завършен вид. Важно е всеки един от нас да бъде щастлив, спокоен, уравновесен и доволен от живота си – във всякакъв аспект. Щастливите родители са гаранция за здрави, спокойни и щастливи деца.
Консултацията с родител преминава под формата на един спокоен разговор за Вас и онова, което Ви вълнува. Пълноценен разговор; изслушване; даване на друга гледна точка към определена тема или проблем – няма значение от какво естество; конкретна насока или препоръка; информация за детето и разбира се за Вас самите. Няма шаблони и правила в общуването ни – всичко зависи от Вашата нагласа, потребност и тема, която Ви вълнува.

Това е специален метод за развитие, разработен индивидуално за всяко дете, отчитайки неговия личен потенциал, талант и умения, но голяма роля в него имат и родтелите, без които резултатът не би бил възможен. Методът е мост между родители и деца. Преподавателят – естественият авторитет, е посредникът между детето и живота, детето и родителите. Затова е задължително децата да му вярват. Това се получава съвсем естествено, защото при нас децата получават човешко, топло, изпълнено с любов и разбиране лично отношение. За да се постигне това доверие е необходимо време и търпение. Ето защо, програмата следва да се изпълнява поне два пъти в седмицата, като минимум посещения и поне 3-4 седмици, за да се усетят резултатите от прилагането й.

 

Първи музикални стъпки – един различен метод за изучаване на музика

Курсът се базира на уникален учебник за обучение на деца от пет до деветгодишна възраст. Той е написан от Краси Желязков, в резултат на богатия му преподавателски опит в чужбина. Учебникът е в две части – „Първи стъпки” и „Крачка напред”. Благодарение на красиви изображения и стикери, обучението с тях преминава под формата на игри, които подпомагат бързото и ненасилствено усвояване на музикалните познания. В часовете се използва и видео екран, който усилва онагледяването и разбираемостта на преподавания материал.
а) обучението е групово
б) часовете са с времетраене 45 минути,
в) предлагат се 2 нива на обучение – 1/„Първи стъпки” и 2/„Крачка напред”
е) за усвояване на всяко ниво са необходими 12 посещения в рамките на 3 месеца

 

 

Фонетичен английски език – Jolly Phonics

Какво е Jolly Phonics?
Jolly Phonics е забавен и фокусиран върху детското лингвистично развитие метод за преподаване на четене и писане. Този синтетичен метод предлага мулти-сензорен подход в преподаването на звуковете като всеки от тях се въвежда чрез кратка приказка, действие и песен. Това стимулира и провокира интереса на децата като превръща учебния процес в забавна игра.
Звуковете са разделени в 7 групи и се преподават в специфична последователност, а не по азбучен ред. Това позволява на децата да започнат да свързват звуците в дума възможно най-рано.

Как работи Jolly Phonics?
Чрез фонологично осъзнаване, Jolly Phonics учи децата на петте основни умения за четене и писане. Програмата продължава в училище и дава възможност за преподаване на основни умения по граматика, правопис и пунктуация.

Пет компетенции умения, които децата придобиват по време на обучението:
1. Запознаване със звуковете и техните графични знаци
Децата изучават 42-та основни звука в английската азбука, както и дифтонгите като sh, th, ai и ue.
2. Запознаване с начина на изписване на буквите
Използвайки различни мулти-сетивни методи, децата се научават как да оформят и изписват буквите.
3.Свързване на звуковете в дума
Децата се учат как да сливат звуци, за да конструират, прочитат и изписват нови думи.
4.Идентифициране на звуковете в думи (сегментиране)
Умението да разграничават звуковете в думите е основна стъпка за подобряване на правописа
5.Tricky words
Често срещани думи в английския език, които не следват правилата за четене. Децата се запознават с тях след запознаване с 42- та звука.

 

Мандала терапия – кръг на живота и много повече

Създаването на собствена мандала е само по себе си личен и лечебен процес, помагащ за центрирането на тялото и ума. Така навлизаме навътре в себе си и постепенно събуждаме сетивата си, за да постигнем баланс в душата, което е заложено във всеки един от нас. Мандала терапията може да се ползва и като една от множество техника на медитация. Резултатите от навлизане в медитативно състояние на чисто биологично ниво са много показателни за ползите й:
– засилва имунната система
– намалява стреса
– преодолява депресивни състояния
– значително намалява болките в тялото
– понижава кръвното налягане
– стимулира производство на мелатонин – хормон, за който се счита, че забавя стареенето на клетките и помага за спокоен сън

Курсът не изисква никаква предварителна подготовка. Той позволява на човек да изрази творческата си страна, която много хора пренебрегват в ежедневието и живота си като цяло. Личната мандала представлява микрокосмос, вътрешната вселена на човека, който я създава. Това е вид артистичен опит да се съберат различните аспекти на човешката същност, за да се събуди интуицията и да открие проблема или фокуса, върху който трябва да работи. Какво са мандалите, защо кръгла форма, каква е символиката им в различните култури, мандалата като подарък, техника за медитация, можем ли да ги четем и разбираме… тези и още много въпроси, а и отговори ще изникнат още при първото посещение. Ако практиката на работа с мандали стане постоянна, човек ще осъзнае тяхното въздействие и върху характера си. Започва да овладява и трансформира напрежението от стресови ситуации. Значително подобрява фокуса и концентрацията си. Става по-целеустремен. Все по-често се вслушва в гласа на интуицията си. Култивира чувство за естествена радост, доволство и спокойствие. Развива сръчност, прецизност и естетически усет за форма, цвят, баланс и красота.